Havna begynner å bli klar for sesongen

Vinteren har vært uvanlig hard med trebryggene i Pluggen og det har vært behov for noe mer vedlikehold enn det som er vanlig. Mange av flyteelementene har tatt inn vann etter at det ble utført skumming av disse i fjor. Den sedvanlige arbeidsgjengen som pleier å møte opp hver dag på formidaggen der nede, har også vært forskånet fra å møte grunnet COVID-reglement.

Så da anledningen dukket opp og værgudene var med, så var det mange som brettet opp armene og stilte opp for litt ekstraordinær dugnadsinnsats.

En arbeidsflåte ble lagd av en av de løse elementene vi har der nede, og denne ble utstyrt med ekstra pongtonger for økt oppdrift, og en vippeanordning til å kunne løfte brygger som ligger lavt i vannet. Hele dekket ble i tillegg byttet ut, og flåten ble utstyrt med akterspeil for å kunne sette på motor. De som gjorde jobben med denne ble så fornøyd at den raskt fikk navnet “Coast- Gard”, oppkalt etter arbeidsleder og primus-motor, Gard Hansen.

Med denne flåten gikk det riktig så godt å løfte flyteelementene klar av vannet og lense vannfylte pongtonger, og hele brygge 3 er nå utbedret. Jobben er nå i gang på brygge 1, og denne begynner å se bedre ut allerede. Her må flere av pongtongene byttes ut. Disse er nå kjøpt inn og blir byttet ut fortløpende.

Stor takk til arbeidslaget bestående av: Gard Hansen, Harald Bekkevold, Ole Bjørn Bekkevold, Bent Ivar Kaasa, Kjell Kristiansen, Trond Andresen, Hugo Berntsen og Arvid Mathisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CAPTCHA ImageChange Image